Zzz do -45% + prihranek 50€! Ležišča iz lateksa za najboljše spanje. Klik TUKAJ >>
×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Zakaj izbrati žepkasto ležišče?

Veliko ljudi še danes napačno meni, da ležišča z žepkastimi vzmetmi ne morejo nuditi toliko udobja kot ležišča iz lateksa. Verjetno je to mnenje takšno zato, ker so še vedno navajeni na podobe klasičnih vzmetnic, ki pa zdaleč več ne ustrezajo standardom sodobnega ležišča. Klasično ležišče z vzmetnicami je narejeno namreč tako, da podpre celotno telesno maso in ne točk pritiska posameznih delov telesa, kar povzroča pritisk in neudobje. Danes pa ležišča z žepkastimi vzmetmi nudijo isto udobje in podporo telesu kot najkakovostnejša ležišča iz drugih materialov.

Žepkasta ležišča

Pri Dollarju uporabljamo seveda samo najsodobnejšo tehnologijo z žepkastimi vzmetmi.

Kaj so žepkaste vzmeti?

Žepkaste vzmeti so majhne, individualne vzmeti v žepku iz tkanine, od tod tudi ime. Vzmeti so skupaj spete oz. vezane skozi središče vzmeti bodisi spete s spajanjem enega žepka z drugim. To omogoča delovanje vsake vzmeti posebej, s čimer vzmeti tesno sledijo obliki telesa in podpirajo hrbtenico tako, da le-ta ostane v pravilnem položaju. Vsaka vzmet nudi individualno podporo in teža vašega telesa se enakomerno razporedi. To uspešno preprečuje nastanek pritiska na posamezne dele telesa, še posebej na ramena in predel bokov. Ko ležite na ležišču z žepkastimi vzmetmi se bolj počutite kot da ležite v ležišču, kot pa na njem.

Kakšne so prednosti žepkastih ležišč?

Napredne samostojne žepkaste vzmeti omogočajo odzivnost samo tistih vzmeti, na katere pritiska telo, zato je hrbtenica zmeraj poravnana in v pravilni legi. Prav tako so žepki tisti, ki pravilno in nemoteče uravnavajo lego dveh oseb na zakonski postelji, tudi če je med vami in partnerjem velika razlika v teži. Žepki omogočajo več udobja, zunanje negativne dejavnike, ki vplivajo na kakovost spanca, zmanjšujejo na minimum. Zaradi sistema žepkastih vzmeti boste spali mirneje in udobneje, ne glede na to, če vaš partner pogosto menjuje spalne položaje.

Za koga so žepkasta ležišča primerna?

Žepkasta ležišča so višja in kompaktnejša in so seveda primerna za vse, ki jim takšna ležišča ustrezajo. Zaradi svoje prožnosti in kompaktnosti so primerna tudi za osebe z več kilogrami. Ker veljajo za ena bolj zračnih ležišč, so primerna tudi za osebe, ki jim je rado vroče in se veliko potijo.

Kaj pa letveno dno oz letvice?

Ker so žepkasta ležišča zaradi žepkastih vzmeti prožna, letvena dna z gibljivimi letvicami seveda ne pridejo v poštev. Kljub vsemu pa je ustrezna letvena podlaga nujna. Ta naj bo ravna, torej brez gibljiv letvic. Za vsa žepkasta ležišča/vzmetnice se priporoča letveno dno AirFlex Comfort.