Dodatnih -5% na vsa ležišča! Tudi že znižana. Klik TUKAJ >>
×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Kaj pomeni 7-consko ležišče?

7-consko ležišče je ergonomsko ležišče, saj ga sestavlja sedem predelov različnih oblik in trdot in se do potankosti prilegajo telesu. Tako je zagotovljeno, da je telo pravilno podprto v predelu glave, ramen, bokov, ledvenem predelu in nogah. Hrbtenica ima tako obliko ravne črte in pravilen fiziološki položaj.

7 con je natančno zasnovanih, da vašemu telesu zagotavljajo popolno podporo.

Mehkejša podpora je potrebna v predelu ramen, srednje trda v predelu glave, bokov in nog, in najtrša v ledvenem predelu. Začne se od predela ramen in se nadaljuje do predela bokov. 7-consko ležišče natančno podpira ta dva predela in pri tem vaše telo po napornem dnevu popolnoma sprosti. 

Pogosta težava pri ležiščih je, kadar na enem ležišču spita dve osebi, saj s spremembo položaja spanja ene osebe, lahko druga oseba čuti neudobnost. Pri 7-conskih ležiščih the težav ne boste imeli.

7-consko ležišče / predstavitev con

  • Najmanjša trdota ležišča v predelu ramen (coni 2, 6) - največji pritiski telesa na ležišče  so v območju ramen, zato mora biti trdota ležišča v tem predelu najmanjša.
  • Največja trdota ležišča v ledvenem predelu (coni 3, 5) - telo v ledvenem predelu  potrebuje največjo oporo, zato mora biti ležišče na tem mestu najtrše.
  • Srednja trdota ležišča v predelu glave, bokov in nog (cone 1, 4, 7) - v predelu glave, bokov in nog potrebuje telo srednje čvrsto oporo, zato je ležišče na tem mestu srednje mehko.

Hrbtenica je eden izmed najbolj pomembnih in hkrati najbolj obremenjenih delov telesa. Da je temu tako, se zavemo šele, ko začutimo prve bolečine v predelu hrbta.

Ker ljudje tretjino življenja preživimo v postelji, lahko hrbtenici odločilno pomagamo prav z ustrezno izbiro ležišča.