×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Naravni materiali

Naše poslanstvo je, da vas zdrave in vitalne spremljamo skozi vsa življenjska obdobja. To počnemo tako, da vam omogočamo dober in kvaliteten spanec. Od kakovosti spanja je namreč odvisna tudi kakovost našega življenja, saj nam lahko le zdrav spanec prinaša naravno energijo in srečo, izboljšuje razpoloženje in zdravje ter nam omogoča mladosten videz. Zato z odgovornim pristopom do vas in vašega zdravja skrbno izbiramo samo najboljše materiale in ustvarjamo dovršene izdelke.

Naravni materiali

Naravni materiali imajo mnoge pozitivne lastnosti

Naravni materiali imajo namreč mnoge pozitivne lastnosti za dober spanec:

  • blagodejno vplivajo na kožo,
  • pomagajo preprečevati potenje,
  • preprečujejo razvoj pršic in
  • blagodejno vplivajo na alergije. 

Hkrati pa imajo naravni materiali tudi pozitiven učinek na okolje.

Naši izdelki so narejeni iz visokokakovostnih naravnih materialov z dolgo življenjsko dobo

Za ležišča in vzglavnike uporabljamo naravni lateks, saj ga cenimo zaradi mnogih dragocenih prednosti. Je dovolj prožen, nudi telesu konstantno oporo in ima dolgo  življenjsko dobo. Uporabljamo ga v kombinaciji še z drugimi vrhunskimi naravnimi materiali: bombažem, bambusomaloe vero, kokosom in agavo (sisalova vlakna), ki vsak zase pripomorejo k popolnim rešitvam za udobno in zdravju prijazno spanje.

Uporabljeni naravni materiali:

LATEKS

Lateks se pridobiva z obrezovanjem dreves kavčukovca. Drevo se z obrezovanjem smoli, ob tem pa se izloča sok. Po večini je sok, ki se izloča, bele barve, ni pa nujno. Sok gre potem naprej v predelavo v tovarne, kjer iz njega nastane čisti lateks, iz katerega izdelujejo ležišča in vzglavnike.

BAMBUS

Bambus je vse bolj razširjen in zagotovo tudi med ljudmi vse bolj poznan. Zanj lahko brez zadržkov rečemo, da je tekstilni material 21. stoletja. Kot rastlina je bambus vsestransko uporaben. Uporablja se za izdelovanje pohištva, papirja, vse bolj je popularen v prehrani, predvsem pa je v porastu v tekstilni industriji. 
Bambusova vlakna so 100 % razgradljiva, absorbirajo in odvajajo vlago, se hitro sušijo, odbijajo UV žarke in delujejo izredno zračno. Zato ne preseneča dejstvo, da smo tudi pri podjetju Dollar zavezani k njegovi uporabi. Vse prevleke ležišč in vzglavnikov smo obogatili z visokim deležem te rastline, ki pozitivno vpliva na spanec in predvsem zagotavlja suho, sveže in zračno spalno okolje.

ALOE VERA

Aloe vera je vsestransko uporabna rastlina z veliko zdravilnimi lastnostmi. V stiku s kožo deluje blagodejno in jo regenerira, tako da je aromaterapija aloe vere vse bolj priljubljena tudi v številnih izdelkih za spanje. Prevleka ležišč in vzglavnikov, obogatena z aloe vero, razvaja vašo kožo in čute, pozitivno vpliva na celoten imunski sistem in učinkuje tudi antibakterijsko.

SVILA

Eleganca, lesk, mehkoba in hkrati trdnost niti dajejo svili sloves zelo priznane tkanine. Svila pa nikakor ni poznana le po svojem prestižu, ampak tudi kot material, ki ima izjemno sposobnost uravnavanja temperature. Ko je hladno, vas svila greje, ko je toplo, vas prijetno hladi. Na ta način boste v vseh letnih časih občutili ravno pravšnjo temperaturo, ne glede na to, ali gre za vzglavnik ali odejo.

PUH

Gosji puh je od nekdaj sinonim za toploto, maksimalno udobje in razvajanje. Je naravni material, ki navdušuje s svojo lahkostjo in mehkobo. Višja kot je vsebnost puha, mehkejši in toplejši so izdelki. Puh je namreč izvrsten toplotni izolator, zato izdelki iz puha ogrejejo tudi najbolj zmrzljive osebe in seveda vse, ki prisegajo na nizko temperaturo v spalnici.

KAŠMIR

Kašmirska volna je zelo fino in mehko vlakno iz dlake kašmirskih koz. Velja za najfinejšo plemenito volno na svetu in eno izmed najdragocenejših in najdražjih naravnih vlaken. Odlikuje jo izjemna voljnost in visoka sposobnost vpijanja vlage, ob tem pa se tudi pri majhni lastni teži ponaša z izjemno zmožnostjo zadrževanja toplote.

Pridobiva se na zelo visoki nadmorski višini, na področjih Himalaje. Te volne najvišje kakovosti pa ni veliko, zato se je lahko od kašmirske koze ročno pridobi le 50–150 gramov.

KOKOS

Kokosove palme že vrsto le uvrščamo med svetovno najbolj koristne rastline, saj iz njih ne pridobivajo le vlaken, temveč jih uporabljajo tudi kot gradbeni material in kurivo, iz njih pridobivajo kokosovo olje, z njimi pa hranijo tudi živino. Kokos raste na palmah, ki zrastejo kar do 30 metrov, iz njega pa pridobivajo zelo cenjena kokosova vlakna.

Kokosova vlakna so izredno obstojna, trpežna, elastična in žilava. Prav zaradi teh lastnosti so odličen toplotni izolator. Odporna so na molje, plesni in trohnobo. So močna, težje gorljiva in antistatična. Ker so kokosova vlakna razgradljiva, so prijazna tudi do okolja.

SISAL

Sisal je vlakno, ki se pridobiva iz listov agave, ki uspeva predvsem v tropskih pokrajinah. Iz svežih listov se z otepanjem ločijo vlakna zelene barve in naložijo v posebne cisterne. Potem se polijejo z razredčeno milnico in naslednji dan izpirajo s svežo vodo. Po tem postopku se vlakna sušijo, belijo in balirajo.

Sisalova vlakna so trdna, imajo lep lesk in so kremno bele ali svetlo rumenkaste barve. Odlikujejo se po najvišji raztezni vrednosti med naravnimi materiali. Njihova prednost je tudi antistatičnost.

BUKOV LES

Bukov les je zelo priljubljen pri izdelavi različnih vrst miz, stolov in drugega notranjega ter zunanjega pohištva. Prednosti bukovine so zagotovo gostota, trdnost in tudi njen veličasten ter eleganten videz.

Bukov les je pogosto prepoznan tudi kot »blažilnik pritiska«. Ravno zaradi svoje gostote in masivnosti prenaša večje obremenitve in težo in je nesporni zmagovalec pri izdelavi letvenih dna. Trajna in udobna rešitev za kakovostno spanje.