×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Kako vemo, da so našemu vzglavniku šteti dnevi?

Le nedotrajan vzglavnik omogoča pravilen položaj hrbtenice, pomaga izboljšati spanec in poskrbi za to, da pršice v njem nikakor niso dobrodošle.

Vzgalvnik in pršice

Zakaj je potrebno menjati vzglavnik najmanj na 3 leta?

Marsikdo se ne more ločiti od svojega starega vzglavnika, kljub temu da je ta že precej dotrajan. Vendar je pametno, da o zamenjavi temeljito razmislite vsaj na vsaka 3 leta.

Predvsem zato, ker se vzglavnik v tem času posede in ne nudi zadostne opore, to pa privede do tega, da se pričnete zbujati z otrdelim in bolečim vratom.

Še bolj skrb vzbujajoče je dejstvo, da se v starem in dotrajanem vzglavniku skriva tudi nešteto majhnih bitij: pršic. Stari vzglavniki so zaradi potu in odmrle kože idealno gojišče za pršice. Pršice so zelo pogost alergen in tudi rizični dejavnik za razvoj astme.

Strokovnjaki pri Dollarju ugotavljajo, da je tako vzglavnik priporočljivo menjati na vsakih nekaj let, najbolje po 3 letih. V tem času se namreč v njem nabere ogromno prahu, odmrle kože in posušenega potu.

V treh letih pravzaprav vzglavnik prefiltrira kar do 30 litrov znoja! Si predstavljate, koliko znoja je že prefiltriral vaš vzglavnik? In na ta vzglavnik boste legli tudi danes zvečer?

Če niste prepričani, ali je že čas za zamenjavo vašega vzglavnika, lahko to enostavno preverite s pomočjo sledečih vprašanj.

Ali je polnilo vzglavnika gladko oz. čutite »žogice« in neenakomerno porazdelitev polnila? Ali ste vzglavnik dobili v dar od babice pred 10. leti? Ali ko prepognete vzglavnik, ostane prepognjen?

Če ste na eno od zgornjih vprašanj odgovorili z »da«, je čas, da zamenjate svoj vzglavnik