Dodatnih -5% na vsa ležišča! Tudi že znižana. Klik TUKAJ >>
×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Kdaj je čas za zamenjavo ležišča?

Življenjska doba ležišča je odvisna od več dejavnikov. Kot prvi je pravilna izbira ležišča že ob samem nakupu, cenovni razred, ustrezno letveno dno in vzdrževanje. O ustreznem vzdrževanju je že bilo govora v poglavju, kjer smo vam predstavili koristne nasvete za daljšo dobo ležišča, in teh smernic se je dobro držati.  Pomembna je letvena podlaga, ki bo ležišču med drugim omogočala ustrezno kroženje zraka. Več o tem bomo spregovorili tudi v nadaljevanju.

Kdaj je čaz za novo ležišče

Toda, kdaj točno zamenjati ležišče?

Zunanji dejavniki ležišča so dober pokazatelj njegove dotrajanosti. Ko boste začutili neudobne vzmeti oz. izbokline, morda zaznali neprijeten vonj, opazili natrgano ali obrabljeno prevleko, ob vsem tem pa še ugotovili, da vam ležišče ne daje več potrebne opore in se zbujate utrujeni ter z bolečinami, potem je ležišče svoje že res odslužilo.

A tukaj so še nekateri drugi pomembni dejavniki, ki jih ne smete prezreti. Med spanjem povprečno izgubite med dvema in tremi decilitri potu, ki konča v ležišču. Tam konča tudi od 30 do 40 000 odmrlih kožnih celic, kar letno nanese skoraj 4 kg odmrle kože. Po 7 letih je tako npr. v njem 28 kg odmrlih celic. Da ne pozabimo še pršic, ki živijo v ležiščih in se hranijo z našimi odmrlimi celicami, nato pa v ležišča iztrebljajo, kar lahko povzroči alergične reakcije.

Če ležišča s tehnološkega vidika vzdržijo tudi do 20 let, pa jih je s higienskega in zdravstvenega nujno zamenjati po približno 7 letih.

Posamezniku posvetimo ves svoj čas. Ležišče naredimo po meri.

Zavedamo se posameznikove različnosti in drugačnosti. Ljudje smo si namreč različni po konstituciji telesa, teži in seveda željah. Kar ustreza vam, ne bo nekomu drugemu.  Zato se pri Dollarju vsakemu posamezniku posvetimo, prisluhnemo njegovim željam in zanj poiščemo ustrezno ležišče.

Pri Dollarju ležišča izdelujemo v treh trdotah. Lažjim osebam načeloma ustreza mehkejše ležišče kot težjim. Tako se do cca 75 kg priporoča mehkejše jedro, od 75 do 95 kg srednje trdo in nad 95 kg najtrše jedro. Res pa je, da so možna tudi odstopanja, zato do kupcev pristopamo individualno, da z ustreznim svetovanjem skupaj s posameznikom izberemo ležišče, ki mu bo popolnoma odgovarjalo in se zlilo z njegovim telesom.