Veliki ZIMSKI POPUSTI do -50%. Izkoristite!
×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Dostava in vračila

Dollar d.o.o. nudi za naročene izdelke v spletni trgovini www.dollar.si dostavo z navadno pošto preko pogodbenega partnerja Pošta Slovenije.

Naročeni izdelki imajo dostavne roke:

 • od 2 do 3 delovne dni: velja za vse izdelke v spletni trgovini, razen za ležišča in letvena dna, ter nadvložke in odeje iz merino volne ali kašmirja, ki jih izdelujemo po posebnem naročilu ali trenutno niso na zalogi. Če dostava ni mogoča v predvidenem roku, vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali telefonu in vam sporočimo prvi možen datum dostave. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na navedenem naslovu, poštni uslužbenec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu prodaje naročenega blaga v vašem poštnem nabiralniku.
 • od 5 do 7 delovnih dni oz. po dogovoru: velja za izdelke, ki jih izdelujemo po posebnem naročilu ali trenutno niso na zalogi (nadvložki iz kašmirja in merino volne ter odeje iz kašmirja in merino volne). Če želite naročiti izdelek v nestandardnih dimenzijah, nam pošljite povpraševanje na info@dollar.si ali pokličite na 01 520 93 00
 • od 7 do 10 delovnih dni oz. po dogovoru: velja za izdelke, ki jih izdelujemo po posebnem naročilu ali trenutno niso na zalogi (ležišča iz lateksa in letvena dna). Če želite naročiti izdelek v nestandardnih dimenzijah, nam pošljite povpraševanje na info@dollar.si ali pokličite na 01 520 93 00

Poštnina/stroški dostave

Ob nakupu izdelkov nad 100 EUR je poštnina brezplačna, izjema so le ležišča in letvena dna, kjer je poštnina brezplačna ob nakupu nad 500 EUR. V času posebnih akcij se lahko znesek obračunane poštnine spremeni. Poštnino zaračunamo glede na težo naročenih izdelkov:

Teža  Poštnina
do 2 kg    4,37 EUR
nad 2 kg do 5 kg       5,37 EUR
nad 5 kg do 10 kg 6,53 EUR
nad 10 kg do 15 kg  7,69 EUR
nad 15 kg do 20 kg 8,85 EUR
nad 20 kg do 25 kg  10,37 EUR
nad 25 kg do 30 kg  11,81 EUR
nad 30 kg do 40 kg 13,85 EUR
nad 40 kg do 50 kg 16,17 EUR
nad 50 kg  18,24 EUR

Pri naročilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna 1,05 € za plačilo položnice do zneska 98,00 €.

BREZPLAČNA POŠTNINA: Pri nakupu preko spletne trgovine www.dollar.si je ob posebnih akcijah na voljo brezplačna poštnina, zato predlagamo, da se naročite na prejemanje Dollarjevih e-novic, s katerimi boste redno seznanjeni z vsemi aktualnimi akcijami, tudi s tistimi, ki ponujajo nakup z brezplačno poštnino.

Zamude ali nerazpoložljivost blaga

V primeru, da naročeni izdelek ne bo na voljo v dostavnem roku ali v obljubljenem času dostave, vas bomo o tem obvestili. V primeru nedostopnosti blaga si pridržujemo pravico, da naročila ne izvršimo oz. izdelka ne dostavimo. V tem primeru vas bomo o tem takoj obvestili in vam nemudoma vrnili morebitni že prejeti denar.

Izdelki, ki jih ni na zalogi

V izrednih primerih je mogoče, da katerega izmed izdelkov ni več na zalogi, kar bo vidno na spletni trgovini pri samem izdelku. Če želite vedeti, kdaj bo izdelek ponovno na zalogi, nam pišite na info@dollar.si. Izdelka, ki ni na zalogi, preko spletne trgovine ne morete naročiti.

Vračilo izdelka

V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14-ih dneh od prejetja izdelkov obvestite, da odstopate od pogodbe (nakupa), ne da bi vam bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obvestilo o odstopu lahko kupec predloži ponudniku na obrazcu in ga izpolnjenega pošlje na naslov Dollar d.o.o., Kovinarska cesta 4, 1241 Kamnik ali z nedvoumno izjavo, ki jo pošljete po e-pošti na info@dollar.si. 14-dnevni rok začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila unovčena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek.
Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet so izdelki, ki so bili izdelani po natančnih navodilih kupca, ki so bili prilagojeni njegovim osebnim potrebam, in ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo (npr. ob naročilu izdelka nestandardnih dimenzij).

Prejeti izdelki se morajo vrniti nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelkov, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelkov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. 

Naslov za vračilo izdelkov:

Dollar d.o.o.
Kovinarska cesta 4
1241 Kamnik 

Stvarne napake

Kdaj ima izdelek stvarno napako?

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Odgovornost za stvarne napake

Ponudnik mora kupcu izročiti izdelke v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka na izdelku odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bil izdelek izročen.

Kupec, ki je pravočasno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Uveljavljanje stvarne napake

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.
Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vrnjeno blago pošljite s Pošto Slovenije na naslov:

Dollar d.o.o.
Kovinarska cesta 4
1241 Kamnik

Prosimo, da nas pred vračilom izdelkov obvestite na e-naslov: info@dollar.si.