Zzz do -45% + prihranek 50€! Ležišča iz lateksa za najboljše spanje. Klik TUKAJ >>
×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Hrbtenica, steber življenja – poskrbimo zanjo

Tudi hrbtenica potrebuje počitek. Res je, da je naša hrbtenica zelo močna, vendar pa se zaradi kronične preobremenjenosti lahko hitro pokaže tudi njena krhkost, zato moramo zanjo primerno skrbeti. Šele ob prvih bolečinah se zavedamo, kako pomemben del nas je v resnici.

Hrbtenica, steber življenja – poskrbimo zanjo

Vzroki bolečin v hrbtenici

Bolečine v hrbtenici v večini primerov povzročajo nepravilna telesna drža pri hoji, sedenju in ležanju, nepravilni gibi, prevelika obremenjenost in nepravilni položaj na delovnem mestu, pretirana športna aktivnost, telesna nedejavnost, povečana telesna teža,  ponavljajoči se stresi, in nenazadnje tudi neustrezno ležišče.

Hrbtenici lahko pomagate že sami

Da bo vaša hrbtenica ostala mladostna, je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za zdrav način življenja, čim boljšo telesno vzdržljivost in ustrezno telesno držo. Tudi ustrezno ležišče prispeva, da bo vaša hrbtenica vitalna in spočita.

Zdravstvene težave ob nepravilno izbranem ali dotrajanem ležišču

Ljudje na ležišču preživimo približno tretjino življenja, zato je izbira ustreznega ležišča velikega pomena. Če ležišče ni ustrezno, lahko pride tudi do deformacije hrbtenice. Kadar teža telesa med spanjem ni enakomerno porazdeljena, se to lahko kaže v obliki številnih težav, npr. težave z oteklimi nogami zaradi krčev. Iz enakega vzroka se lahko pojavijo tudi krčne žile. Ob dotrajanem ležišču, ki je svoje že zdavnaj odslužilo, se lahko težave z bolečinami v križu še poslabšajo in seveda negativno vplivajo na vaš spanec.

Pri nakupu ležišča ne sprejemajte kompromisov

Različni strokovnjaki so enakega mnenja, da si je pri izbiri primernega ležišča potrebno vzeti čas, predvsem pa ne varčevati, saj s to investicijo vlagate v vaše zdravje in pripomorete k omilitvi bolečin in boljšemu spancu.