×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Kaj je lateks in zakaj se odločiti ravno zanj?

Lateks se pridobiva z obrezovanjem dreves kavčukovca. Drevo se z obrezovanjem smoli, ob tem pa se izloča sok. Po večini je sok, ki se izloča, bele barve, ni pa nujno. Sok gre potem naprej v predelavo v tovarne, kjer iz njega nastane čisti lateks, iz katerega izdelujejo ležišča in vzglavnike.

Lateks drevo

Zakaj je lateks dober material za ležišče?

Lateks je material naravnega izvora, kar posledično pomeni, da je prijazen do človeka in tudi do okolja. Lateks je material z daleč najdaljšo in najboljšo elastičnostjo. To pomeni, če različne materiale, iz katerih so ležišča narejena, obremenimo z enako silo, bo lateks med vsemi materiali ostal najdlje elastičen.

Prednosti lateksa

Prednosti lateksa:

Prožnost za konstantno in optimalno podporo telesa.

Lateks je zelo prožen naravni material z veliko gostoto in nudi hrbtenici ter celemu telesu konstantno oporo po vsej dolžini. Obenem je lateks visokokakovosten material z dolgo življenjsko dobo.

Enkratne ortopedske lastnosti za pravilno lego hrbtenice.

Lateks se odlično prilagaja obliki, zato omogoča pravilno ortopedsko lego hrbtenice in maksimalno udobje. Ležišče iz lateksa razbremeni medvretenčne diskuse, regenerira in sprošča hrbtne in vratne mišice. S tem uspešno pomaga pri lajšanju ali preprečevanju bolečin.

Odlična mikroklima za dobro počutje.

Ležišče iz lateksa vzdržuje optimalno temperaturo in vlago, s svojo celično strukturo jedra pa zagotavlja odličen pretok zraka, s čimer pomaga pri preprečevanju prekomernega potenja.

Antistatičen in antibakterijski material.

Lateks je prijeten na otip in deluje antibakterijsko in antistatično, obenem pa ne predstavlja ugodnega okolja za razvoj pršic.