V spalnici se moramo izogibati močnejšim rdečim tonom, ki dvigujejo pritisk, povečujejo agresijo in nemir. Še zlasti neugodna je kombinacija rdeče barve s črno, ki povzroča zelo nemiren spanec. Nikoli ne prebarvajte spalnice v črno ali rdečo barvo. Za dodatke lahko uporabite rdečo ali rožnato, saj spodbujata strast in občutek ljubezni.

Tudi oranžna in rumena barva za spalnico nista primerni. V spalnico sodijo nežne pastelne barve. Za ljudi, ki imajo nizek pritisk in se zjutraj težko poberejo iz postelje, sta ugodni zelena in marelična barva
Zelena namreč navdaja s pozitivno energijo, povezana je s svežino, pomladjo, travo ter bujnostjo. Prav zaradi omenjenih razlogov sodi med tiste, ki zagotavljajo izjemno sprostitev. Marelična barva je nežna barva, ki se zlahka kombinira z drugimi odtenki ter na dušo deluje izjemno sproščujoče. Prav zato predstavlja pravi balzam tako za preobremenjeno dušo kot za utrujeno telo.

Modra barva ni najboljša za velike površine, ker deluje hladno in temno. Je pa zelo primerna za posteljnino. Vpliva sproščujoče in znižuje pritisk. Pri Dollarju vam ponujamo bombažne posteljnine v modrih barvnih odtenkih. Izberite Amber modernega videza s črtastim vzorcem ali City s potiskom in napisi, ki pričarajo pravi videz velikega mesta.

Barva španskega bezga deluje osvežujoče in zavira agresijo.

Bela barva je nevtralna. Deluje nekoliko hladno, vendar sveže in jo lahko uspešno kombiniramo z drugimi barvami. Priporočamo kakovostno bombažno posteljnino Orchid v beli barvi, s klasičnim potiskom.

V vsakem primeru odloča naš okus. Ni se pametno pretirano ravnati po modi. Pomembno je, da se v spalnici počutimo prijetno, da lahko dobro spimo in se zjutraj zbudimo spočiti. Bodite zmerni in pazite na ravnotežje. Uporabljajte pastelnenežne barve od krembežrožnatemareličnebarve sivke do koralnečokoladnebarve zemlje in barve melancana