Ob pazljivi izbiri ležišča je ključnega pomena ustrezna izbira letvenega dna. Šele kombinacija obojega nudi popoln končni rezultat - kakovosten in zdrav spanec.

Letveno dno obenem zagotavlja še večje udobje ter preprečuje zadrževanje vlage v ležišču. Primarne naloge letvenega dna so pravilna podpora telesa med spanjem, zagotavljanje še večjega udobja in večja zračnost. 

Pravilno letveno dno se prilagaja

Udobno in zdravo spanje na postelji je rezultat vzajemnega sodelovanja ležišča in letvenega dna. Za optimalno funkcionalnost ležišča poskrbi ustrezno letveno dno, ki skupaj z ležiščem poskrbi za pravo trdoto in pravilno podporo celotnega telesa. Hkrati letveno dno omogoča primerno zračenje samega ležišča, pri čemer prav tako odpravlja morebiten zatohel vonj ali nabiranje plesni na ležišču. Svojemu ležišču priskrbite čim bolj prožno in nastavljivo letveno dno.

Kako pravilno izbrati letveno dno?

Letveno dno se lahko razlikuje po obliki, trdoti in namenu. Prava izbira je zato odvisna od uporabnikove teže, njegovih želja ter vrste ležišča, ki ga bomo položili na letveno dno. 

Šele kombinacija da ponavadi popoln končni rezultat, ki je mirno in zdravo spanje. Vsa ležišča najvišje kakovosti bodo prišla do izraza le z ustreznim letvenim dnom in vam tako nudila najboljšo oporo.

Ni kakršno koli letveno dno najboljše

Če ležišče položite na negibljivo oz. ravno podlago, ste ležišču že takoj odvzeli velik del pomembnih lastnosti. Prožna letvena dna namreč nase prevzamejo del odziva ležišča glede na težo telesa ter tako doprinesejo h kakovostnejšemu podpiranju celotnega telesa. Ni dovolj, da je letveno dno sestavljeno iz poljubnih letvic. Sestavljeno mora biti iz najmanj 24 gibljivih in izbočenih letvic. Bolj kot so na gosto skupaj, boljšo podporo letveno dno ponuja.

Daljša življenjska doba ležišča

S kakovostnim letvenim dnom boste vašemu ležišču omogočili odlično kroženje zraka. Spanje bo bolj zdravo in prijetno, ležišču pa boste podaljšali življenjsko dobo.

Bukov les za večjo trpežnost

Dollarjeva letvena dna so izdelana iz lesa listavcev, ki je trpežnejši od lesa iglavcev. Čvrstost in stabilnost za neverjetno kakovost in pravilno lego.