Zimski popusti do -50% | Izkoristite >>
×

Registracija

Podatki o računu

Login Datas

Prijava

Polje ime je obvezno!
Polje priimek je obvezno!
Ime ni veljavno!
Priimek ni veljaven!
Elektronski naslov ni veljaven!
Polje elektronski naslov je obvezno!
Elektronski naslov že obstaja!
Polje geslo je obvezno!
Vnesite veljavno geslo!
Vnesite minimalno 6 znakov!
Vnesite največ 16 znakov!
Gesli se ne ujemata
Morate se strinjati s splošnimi pogoji
Elektronski naslov ali geslo ni pravilno

Garancija

Za odeje, vzglavnike in posteljnino velja splošna garancija enega leta. 
Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Garancija preneha veljati pri:

  • neupoštevanju navodil za uporabo,
  • popravilu, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
  • malomarnem ravnanju z izdelkom,
  • poškodbah, ki so nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe.

Garancija za ležišča in posteljna dna Dollar
Na jedra ležišč blagovne znamke Dollar proizvajalec zagotavlja 2-letno garancijo. Za vsa ležišča Dollar proizvajalec zagotavlja 30 noči testnega obdobja.
 
Garancijska izjava:
1. Za jedro ležišča blagovne znamke Dollar zagotavlja proizvajalec 2-letno garancijo in 1-letno garancijo za prevleko Dollar. Ustrezno posteljno dno vpliva na daljšo življenjsko dobo jedra ležišča, zato vam v primeru uporabe ustreznega letvenega dna priznamo dodatno 8 letno jamstvo na jedro ležišča (10-letno podaljšano jamstvo).
2. Za posteljno dno velja 1 leto garancije.
3. Ustrezno posteljno dno mora imeti vsaj 26 prožnih letvic, vsaj 5 letvic v ledveno-bočnem delu mora imeti možnost prilagoditve trdote. Posteljno dno in ležišče Dollar sta natančno prirejena drug drugemu. Proizvajalec je opravil postopke testiranja ležišča in ustreznega posteljnega dna, s čimer je bila potrjena znatnno daljša življenjska doba ležišča, zato velja podaljšano jamstvo izključno pod pogojem, da se Dollar ležišče uporablja skupaj z ustreznim posteljnim dnom.
4. Proizvajalec jamči za kakovost in brezhibnost izdelka v garancijskem roku, ki začne teči z izročitvijo blaga potrošniku. Če boste ravnali po navodilih in upoštevali vsa opozorila, dobavitelj jamči, da bo izdelek služil svojemu namenu.
5. Proizvajalec jamči, da bo v garancijskem roku na svoje stroške odpravil morebitne pomanjkljivosti in napake na izdelku.
6. V primeru tovarniške napake na ležišču vam bomo ležišče popravili ali zamenjali. Rok za odpravo napak v garancijski dobi je 45 dni od dneva prejema reklamacije.
7. Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na blagu.
8. Garancija velja samo na območju Republike Slovenije.
9. Proizvajalec jamči zagotovitev vzdrževanja in nadomestnih delov v času treh let po poteku garancijskega roka.
10. Reklamacija mora vedno biti podana v pisni obliki. Kupec mora pri uveljavljanju reklamacije predložiti fotokopijo ali original računa in garancijskega lista, ki ga je izdal prodajalec. Na poziv prodajalca je kupec dolžan predložiti tudi slike ležišča in posteljnega dna, slikanega z več zornih  kotov.
11. Zahtevek za 100 % garancijo lahko kupec uveljavlja z računom pri prodajalcu, ki mu je izdelek prodal!

Od datuma nakupa velja 100 % garancija na vsa jedra ležišč Dollar. S popravilom ali z zamenjavo se odstrani vsa škoda, ki je posledica napake v materialu.

Garancija ne velja:

  • v primeru napake zaradi neprimernega ravnanja s proizvodom (sila, preobremenitev, spremembe, povzročene s strani kupca),
  • pomanjkljivosti, ki so posledica naravne obrabe,
  • v primeru madežev zaradi plesni,
  • v primeru, da ležišče ni bilo uporabljeno skupaj z ustreznim posteljnim dnom,
  • če kupec ne predloži kopije računa in pripadajočega garancijskega lista,
  • v primeru poškodb mora biti proizvod zaščiten pred poškodbami in umazanijo. Če proizvod ni zaščiten, lahko proizvajalec zavrne zahtevo za zamenjavo ali popravilo.

Opozorila:
1. Ob normalni uporabi ležišča bodo materiali znotraj ležišča ostali nespremenjeni. Kot posledica prilagajanja za ležišča iz pene se debelina in trdnost lahko ob normalni uporabi zmanjša do 10 %, kar se ne obravnava kot tovarniška napaka. Za takšno zmanjšanje debeline ali trdnosti, proizvajalec s to garancijsko izjavo ne jamči.
2. Pri dimenzijah ležišč je zaradi elastičnosti sestavin toleranca +/-2 %. Ležišče znotraj te tolerance se ne obravnava kot ležišče z napako. Do takšnih odstopanj lahko pride tudi po daljšem času uporabe. V teh primerih prodajalec s to garancijsko izjavo ne prevzema jamstva.
3. Pri prevleki ležišča prihaja do vidnih sprememb na tkanini, kar je normalna posledica uporabe izdelka in ne vpliva na funkcionalnost izdelka.
4. V primeru reklamacije si prodajalec pridržuje pravico do strokovnega pregleda ležišča, kjer se ugotovi stanje in vzrok napake.
5. Napake kot so napake šivov, morebitni madeži in drugi madeži, ki ne vplivajo na funkcionalnost ležišča, morajo biti v obliki pritožbe, pisno poslane v roku 30 dni od dneva prevzema ležišča.

Pravila za uporabo in vzdrževanje izdelkov – vakuumirana ležišča:

1. Ležišče Dollar je zaradi lažjega transporta in maksimalne higiene vakuumsko pakirano. Pri odpiranju ne uporabljajte ostrih predmetov, da ne poškodujete tekstila.
2. Ležišče Dollar dobi svojo pravo obliko v 4 urah po odstranitvi embalaže, vendar je potrebno počakati najmanj 12 ur, preden ga lahko popolnoma obremenite. Ko ležišče vzamete iz embalaže, ga več ne zavijajte in upogibajte.
3. Paket morate odpreti v 30 dneh od prevzema ležišča.
4. Izdelek je namenjen uporabi v zaprtih prostorih z normalnimi klimatskimi pogoji relativne vlage med 40 % in 60 %. Priporočamo, da prostor v katerem je ležišče, redno zračite in ležišče izpostavite svežemu zraku, vendar nikoli na neposredni sončni svetlobi. Pri zračenju naj bo izdelek brez posteljnine. Na ta način se izognemo zadrževanju vlage v ležišču, kar bo onemogočilo razvijanje plesni.
5. Ležišče je priporočljivo večkrat obrniti (glava-noge). Priporočena pa je tudi pokončna postavitev ležišča, da se struktura in polnilo optimalno stabilizirata.
6. Ležišča ni priporočljivo stepati ali sesati z globinskimi oziroma parnimi sesalci.
7. Izdelek ni primeren za vlažne prostore. Izogibajte se tudi tekočini in vlagi na ležišču.
8. Mokro čiščenje ali likanje na tkanini odsvetujemo.
9. Za optimalno zaščito ležišča priporočamo, da ga zaščitite s pralnimi zaščitnimi prevlekami Vitapur-Hitex.

Pravila za uporabo in vzdrževanje posteljnega dna:

1. Pred uporabo posteljnega dna pozorno preberite priložena navodila za uporabo.
2. Posteljno dno je zaradi transporta zaščiteno z zaščitno folijo. Pri odpiranju ne uporabljajte ostrih predmetov, saj lahko mehansko poškodujete (opraskate) posteljno dno.
3. Posteljno dno namestite v vaš posteljni okvir.
4. Trdoto uravnavate s premikanjem drsnikov skladno s priloženimi navodili.
5. Pri ročno nastavljivem posteljnem dnu je dviganje vzglavja in vznožja večstopenjsko. Z eno roko dvignete ležišče, z drugo primete prečnik v sredini in dvignete na želeno višino. Pri tem pazite, da dvignete na levi in desni strani enako visoko. Dvignjenega dela ne smete preobremeniti. Dvignjeni del spustite tako, da ga dvignete do konca in položite v ravno lego.
6. Pri električnem posteljnem dnu je dviganje in spuščanje dovoljeno le, kadar oseba leži na ležišču oziroma kadar je posteljno dno neobremenjeno. Sedenje na robovih posteljnega vložka v času dviganja in spuščanja ni dovoljeno, saj lahko pride do preobremenitve in poškodbe konstrukcije.
7. Leseni del posteljnega dna lahko obrišete z vlažno krpo.

Za vsa vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 01 520 93 00, od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Pišete nam lahko tudi na info@dollar.si.

Varnost

Osebni in transakcijski podatki se prenašajo po SSL povezavi, ki omogoča varno in brezskrbno spletno nakupovanje tako spletna trgovina Dollar izpolnjuje sodobne varnostne standarde spletnih trgovin. V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) smo zavezani k varovanju zasebnosti naših uporabnikov.

Uporabnik prevzema odgovornost za verodostojnost osebnih in kontaktnih informacij. Kontaktne informacije uporabljamo le v primeru, ko je potrebno vzpostaviti stik z obiskovalcem ter za občasno pošiljanje marketinškega materiala. Osebne in kontaktne informacije ne bomo uporabili v nobene druge namene in jih ne bomo razkrivali tretjim osebam. Podatke varujemo v skladu z veljavno zakonodajo iz področja varovanja osebnih podatkov.

Informacije, ki jih podajo uporabniki, glede vsebin na portalu, veljajo za nezaupne in nezaščitene (razen v kolikor ni to izrecno navedeno s strani uporabnika), s čimer si pridržujemo pravico, da te informacije prosto uporabljamo, razmnožujemo, razkrivamo in širimo brez omejitev in navedb vira. IP-naslov uporabnika bomo uporabili le v primeru ugotavljanja težav s strežnikom in urejanju portala.