Ob samem nakupu je potrebno izbrati pravilno ležišče. Prav tako je pomembno ustrezno letveno dno, vzdrževanje in cenovni razred. Ustrezna letvena podlaga bo ležišču med drugim omogočala ustrezno kroženje zraka.

Kdaj je čaz za novo ležišče

Toda, kdaj točno zamenjati ležišče?

Zunanji dejavniki ležišča so dober pokazatelj njegove dotrajanosti. Ko boste začutili neudobne vzmeti oz. izbokline, morda zaznali neprijeten vonj, opazili natrgano ali obrabljeno prevleko, ob vsem tem pa še ugotovili, da vam ležišče ne daje več potrebne opore in se zbujate utrujeni ter z bolečinami, potem je ležišče svoje že res odslužilo.

A tukaj so še nekateri drugi pomembni dejavniki, ki jih ne smete prezreti. Med spanjem povprečno izgubite med dvema in tremi decilitri potu, ki konča v ležišču. Tam konča tudi od 30 do 40 000 odmrlih kožnih celic, kar letno nanese skoraj 4 kg odmrle kože. Po 7 letih je tako npr. v njem 28 kg odmrlih celic. Da ne pozabimo še pršic, ki živijo v ležiščih in se hranijo z našimi odmrlimi celicami, nato pa v ležišča iztrebljajo, kar lahko povzroči alergične reakcije.

Če ležišča s tehnološkega vidika vzdržijo tudi do 20 let, pa jih je s higienskega in zdravstvenega nujno zamenjati po približno 7 letih.

Posamezniku posvetimo ves svoj čas. Ležišče naredimo po meri.

Zavedamo se posameznikove različnosti in drugačnosti. Ljudje smo si namreč različni po konstituciji telesa, teži in seveda željah. Kar ustreza vam, ne bo nekomu drugemu.  Zato se pri Dollarju vsakemu posamezniku posvetimo, prisluhnemo njegovim željam in zanj poiščemo ustrezno ležišče.

Pri Dollarju ležišča izdelujemo v treh trdotah. Lažjim osebam načeloma ustreza mehkejše ležišče kot težjim. Tako se do cca 75 kg priporoča mehkejše jedrood 75 do 95 kg srednje trdo in nad 95 kg najtrše jedro. Res pa je, da so možna tudi odstopanja, zato do kupcev pristopamo individualno, da z ustreznim svetovanjem skupaj s posameznikom izberemo ležišče, ki mu bo popolnoma odgovarjalo in se zlilo z njegovim telesom.