Tudi hrbtenica potrebuje počitek. Res je, da je naša hrbtenica zelo močna, vendar pa se zaradi kronične preobremenjenosti lahko hitro pokaže tudi njena krhkost, zato moramo zanjo primerno skrbeti.


Bolečine v hrbtenici v večini primerov povzročajo nepravilna telesna drža pri hoji, sedenju in ležanju, nepravilni gibi, prevelika obremenjenost in nepravilni položaj na delovnem mestu, pretirana športna aktivnost, telesna nedejavnost, povečana telesna teža,  ponavljajoči se stresi, in nenazadnje tudi neustrezno ležišče.

Hrbtenica, steber življenja – poskrbimo zanjo


Hrbtenici lahko pomagate že sami

Da bo vaša hrbtenica ostala mladostna, je v prvi vrsti potrebno poskrbeti za zdrav način življenja, čim boljšo telesno vzdržljivost in ustrezno telesno držo. Tudi ustrezno ležišče prispeva, da bo vaša hrbtenica vitalna in spočita.

Zdravstvene težave ob nepravilno izbranem ali dotrajanem ležišču

Ljudje na ležišču preživimo približno tretjino življenja, zato je izbira ustreznega ležišča velikega pomena. Če ležišče ni ustrezno, lahko pride tudi do deformacije hrbtenice. Kadar teža telesa med spanjem ni enakomerno porazdeljena, se to lahko kaže v obliki številnih težav, npr. težave z oteklimi nogami zaradi krčev. Iz enakega vzroka se lahko pojavijo tudi krčne žile. Ob dotrajanem ležišču, ki je svoje že zdavnaj odslužilo, se lahko težave z bolečinami v križu še poslabšajo in seveda negativno vplivajo na vaš spanec.

Pri nakupu ležišča ne sprejemajte kompromisov

Različni strokovnjaki so enakega mnenja, da si je pri izbiri primernega ležišča potrebno vzeti čas, predvsem pa ne varčevati, saj s to investicijo vlagate v vaše zdravje in pripomorete k omilitvi bolečin in boljšemu spancu.

Spoznajte ponudbo ležišč Dollar iz naravnih materialov

Izberite ležišče iz naravnega lateksa ali žepkasto ležišče/vzmetnico Dollar.