Lažjim osebam priporočamo ležišča z mehkejšim jedrom, težjim osebam pa bolj kompaktna ležišča.

Priporočene trdote:

do 75 kg = mehko ležišče (trdota S)

med 75 in 100 kg = trše ležišče (trdota M)

nad 100 kg = ekstra trdo ležišče (trdota F)

Trudimo se imeti individualen pristop do vsakega kupca in na ta način lahko z ustreznim svetovanjem skupaj s posameznikom izberemo ležišče, ki mu bo popolnoma odgovarjalo in se zlilo z njegovim telesom.

A) Ležišča iz lateksa

Lateks se pridobiva z obrezovanjem dreves kavčukovca. Drevo se z obrezovanjem smoli, ob tem pa se izloča sok. Po večini je sok, ki se izloča, bele barve, ni pa nujno. Sok gre potem naprej v predelavo v tovarne, kjer iz njega nastane čisti lateks, iz katerega izdelujejo ležišča in vzglavnike.

Zakaj je lateks dober material za ležišče?

Lateks je material naravnega izvora, kar posledično pomeni, da je prijazen do človeka in tudi do okolja. Lateks je material z daleč najdaljšo in najboljšo elastičnostjo. To pomeni, če različne materiale, iz katerih so ležišča narejena, obremenimo z enako silo, bo lateks med vsemi materiali ostal najdlje elastičen. Odlikuje ga tudi izjemna zračnost. Ker je negostoljuben pršicam in ostalim alergenom, je v obliki ležišč in vzglavnikov najprimernejša izbira za alergike in občutljive ljudi.

7-conska ležišča po meri

Ležišča iz lateksa izdelujemo po meri. Ležišča so prilagojena po dimenzijah in trdoti, ki jo določimo glede na telesno težo in individualne želje. Ležišča so ergonomsko oblikovana, sestavljena iz 7 con – vzdolž ležišča so za pravilno lego telesa razporejene mehkejše in trše cone.

Kaj pomeni 7-consko ležišče?

7-consko ležišče je ergonomsko ležišče, saj ga sestavlja sedem predelov različnih oblik in trdot in se do potankosti prilegajo telesu. Tako je zagotovljeno, da je telo pravilno podprto v predelu glave, ramen, bokov, ledvenem predelu in nogah. Hrbtenica ima tako obliko ravne črte in pravilen fiziološki položaj.

Največja trdota ležišča v ledvenem predelu (coni 3, 5) - telo v ledvenem predelu potrebuje največjo oporo, zato mora biti ležišče na tem mestu najtrše.

Srednja trdota ležišča v predelu glave, bokov in nog (cone 1, 4, 7) - v predelu glave, bokov in nog potrebuje telo srednje čvrsto oporo, zato je ležišče na tem mestu srednje mehko.

Najmanjša trdota ležišča v predelu ramen (coni 2, 6) - največji pritiski telesa na ležišče so v območju ramen, zato mora biti trdota ležišča v tem predelu najmanjša.

Izberite ležišče Dollar iz naravnega lateksa:

1. Ležišče iz lateksa za otroke in mladostnike Dollar Antistress Young, 14 cm, srednje trdo ležišče, 3 cone

2. Ležišče iz lateksa Dollar Optimal Support, 16 cm, možnost izbire individualne trdote jedra lateksa, ustrezno vaši teži, 7 con

3. Ležišče iz lateksa Dollar Delux Comfort, 18 cm, možnost izbire individualne trdote jedra lateksa, ustrezno vaši teži, 7 con

4. Ležišče iz lateksa Dollar King Comfort, 22 cm, možnost izbire individualne trdote jedra lateksa, ustrezno vaši teži, 7 con

5. Ležišče iz lateksa in kokosa Dollar Coco Natur, 19 cm, možnost izbire individualne trdote jedra lateksa, ustrezno vaši teži, 7 con

6. Spalni sistem Dollar Premium 2 v 1 (lateks ležišče in letveno dno), 28 cm, možnost izbire individualne trdote jedra lateksa, ustrezno vaši teži, 7 con

Ležišča iz žepkastih vzmeti

Žepkaste vzmeti so majhne, individualne vzmeti v žepku iz tkanine. Vzmeti so skupaj spete oz. vezane skozi središče vzmeti bodisi spete s spajanjem enega žepka z drugim. To omogoča delovanje vsake vzmeti posebej, s čimer vzmeti tesno sledijo obliki telesa in podpirajo hrbtenico tako, da le-ta ostane v pravilnem položaju. Vsaka vzmet nudi individualno podporo in teža vašega telesa se enakomerno razporedi. To uspešno preprečuje nastanek pritiska na posamezne dele telesa, še posebej na ramena in predel bokov. Napredne samostojne žepkaste vzmeti omogočajo odzivnost samo tistih vzmeti, na katere pritiska telo, zato je hrbtenica zmeraj poravnana in v pravilni legi. Prav tako so žepki tisti, ki pravilno in nemoteče uravnavajo lego dveh oseb na zakonski postelji, tudi če je med vami in partnerjem velika razlika v teži. Žepki omogočajo več udobja, zunanje negativne dejavnike, ki vplivajo na kakovost spanca, zmanjšujejo na minimum. Zaradi sistema žepkastih vzmeti boste spali mirneje in udobneje, ne glede na to, če vaš partner pogosto menjuje spalne položaje. Žepkasta ležišča so višja in kompaktnejša. Zaradi svoje prožnosti in kompaktnosti so primerna za osebe z več kilogrami. Ker veljajo za ena bolj zračnih ležišč, jih priporočamo osebam, ki jim je rado vroče in se veliko potijo.

Izberite vzmetnico Dollar iz žepkastih vzmeti:

1. Vzmetnica (žepkasto ležišče) Dollar Spring Delux, 22 cm, 7 con

2. Vzmetnica (žepkasto ležišče) Dollar Spring Lateks Delux, 22 cm, 7 con