Pred nakupom si je dobro odgovoriti na nekaj ključnih vprašanj, da bo izbor karseda ustrezen, vaš spanec pa prijeten in miren. Prednost nakupovanja na spletu je prav slednje, preberete si lahko več informacij, hkrati pa lahko izbrani vzglavnik tudi preizkusite za 14 dni, kar vam omogočamo z »garancijo na zadovoljstvo«.

Odgovorite si na spodnja vprašanja in si privoščite prvovrstni vzglavnik Dollar:

1. Kdaj sem nazadnje zamenjal/-a vzglavnik?

Vzglavniki imajo omejeno življenjsko dobo. Sčasoma izgubljajo svojo obliko, spremenijo trdoto, v njih pa se lahko razvijejo tudi alergeni mikroorganizmi. Ne glede na to, ali ste ljubitelji naravnih polnil, ki vam nudijo zračnost in pomoč pri preprečevanju potenja, ali pa raje posežete po umetnih polnilih, ki veljajo kot lažji materiali za enostavnejše vzdrževanje, je menjava vzglavnika priporočljiva na 3 leta.

2. Spite na boku, trebuhu, hrbtu, ali menjujete spalne položaje?

Položaj vašega spanja bo vplival na izbor. Izbira višine in trdote vašega novega vzglavnika bo ključna za vaše mirno pozibavanje v spanec in prebujanje brez bolečin. Če ste ljubitelji spanja na boku, izberite vzglavnik iz spominske pene, ljubiteljem spanja na hrbtu se priporoča tanjši vzglavnik iz čvrstejših vlaken, za ljubitelje spanja na trebuhu pa mehkejše vzglavnike, da vaš vrat med spanjem ostane poravnan s hrbtenico. Če menjujete spalne položaje, pa se odločite za nakup klasičnega vzglavnika.

3. Ne čakajte na bolečine. Naj izberem anatomski ali klasični vzglavnik?

Vsa obdobja našega življenja so pomembna za zdrav način spanja, hkrati pa tudi za naš vrat in hrbtenico. Pri tem ne smemo zanemariti dejstva, da lahko s pravo višino in trdoto vzglavnika skrbimo za zdrav spanec in položaj pri slednjem. Predvsem v aktivni in zreli fazi našega življenja, pa lahko izbira vzglavnika preventivno zmanjša ali prepreči bolečine v vratu in hrbtenici.

Klasični vzglavniki prepričajo s svojo univerzalnostjo in so primerni za vse spalne položaje. Ne glede na spalni položaj bo vzglavnik poskrbel za miren spanec in optimalno podporo vratu in glave, da se boste zbujali naspani in spočiti.

Anatomski vzglavniki so primerni za tiste, ki spite predvsem na hrbtu in boku. Anatomska oblika skrbi za odlično podporo vratu, glavi in ramenom, vzglavnik pa se popolnoma prilagodi teži. Zaradi položaja vašega vratu, je posledično tudi hrbtenica v pravilnem fiziološkem položaju telesa (pri ležanju na hrbtu: ima obliko črke S, pri ležanju na boku: obliko ravne črte).

4. Kakšno višino in mehkobo vzglavnika naj izberem?

Višji vzglavniki večinoma ustrezajo vsem, ki spite na boku in imate širša ramena.
Nižji vzglavniki so idealni za ljubitelje spanja na trebuhu in za ljudi z ožjimi rameni.

………………………………………………………………………..
3 razlogi, zakaj bi morali menjati vaš vzglavnik?

• V vzglavniku se nabere zelo veliko prahu, odmrle kože in znoja.
• V polnilo se naselijo tudi pršice, ki se hitro množijo in izločijo na tisoče iztrebkov. Pršice lahko negativno vplivajo na vaše zdravje, saj pogosto povzročajo številne alergije.
• Vzglavnik se po 3 letih že posede in ne nudi več primerne opore, kar lahko privede do bolečin v vratu, nespočitosti ipd.

Naj kakovost vašega spanca ugodno vpliva tudi na vaš ritem dneva! Preverite ponudbo vzglavnikov v spletni trgovini Dollar.