Merino volna odvaja vlago bolje kot katerikoli drug material

Merino volna je prepoznavna kot ena bolj zračnih tkanin. Vlakna merino volne absorbirajo in zadržijo do 30% lastne teže v obliki vlage in še vedno ohranijo občutek suhosti. 

Merino volna je tkanina za vse letne čase

Volna je najboljši naravni regulator temperature. Na toploto odreagira tako, da jo "posrka"  v svoja vlakna. Višja kot je temperatura telesa, več toplote volnena vlakna "posrkajo". Na ta način odvečno temperaturo sprostijo na površje. Zaradi te izjemne lastnosti vas volneni izdelki prijetno grejejo v hladnih nočeh in delujejo osvežujoče v toplih mesecih. 

  • Merino volna je odlična za toploto. Volnena vlakna namreč s pomočjo svoje naravne "kodravosti" ujamejo veliko zraka, ki je odličen izolator.
  • Merino volna je odlična za hlajenje. Volna ima namreč sposobnost shraniti vlago znotraj strukture vlaken in ko se vaše telo segreje, začne vlaga shranjena v vlaknih izparevati in s tem ohlajati mikro klimatski prostor med vašim telesom in tkanino.

Boljša absorbcija

Volneno vlakno se s svojo kompleksno zgradbo obnaša zelo podobno kot naša koža – naravno se ogreva in ohlaja, glede na potrebe telesa. Volnena vlakna so v večini zgrajena iz medsebojno povezanih proteinskih molekul. Individualno volneno vlakno se lahko brez poškodb upogiba in razteza v katerikoli smeri več kot 30.000-krat. Poleg tega naravna skodranost merino volne poveča elastičnost in vzdržljivost tkanine.

Merino volna je odporna na neprijetne vonjave 

Ker volna zelo dobro odvaja vlago, bakterije, ki povzročajo neprijetne vonjave, nimajo pravih pogojev za svoj razvoj. Vlakna merino volne so manjša in finejša, bolj prožna ter se lahko mehko upognejo ob pritisku na kožo kar zagotavlja prijetno udobje. 

Priporočamo volnene izdelke Merino, ki bodo v vaš dom pripeljali domačnost in topel objem!