Ležišče je potrebno redno obračati, da mu zagotovite ustrezno zračenje in da izenačite sledi ležanja. V prvih 6 mesecih ga je potrebno obrniti vsaj enkrat mesečno, kasneje pa vsaj enkrat letno.

Prav tako si velja zapomniti, da pri obračanju ležišča nikar ne uporabljajte stranskih držal (če jih ležišče ima), saj lahko to povzroči več škode kot koristi. Držala namreč služijo kot pripomoček za končno določanje položaja ležišča.

V spodnjih korakih si ob slikah oglejte, kako pravilno obračati ležišče.

Za lažjo predstavo smo nasprotne kote ležišča označili z A in B. 

Kako pravilno vzdrževati ležišče? 

1. Redno perite prevleko ležišča

Prevleke Dollarjevih ležišč so pralne na 40 stopinj. Priporočamo, da se držite navodil za vzdrževanje, ki so navedena na etiketi. Sušenje prevleke v sušilnem stroju se odsvetuje, saj se prevleka lahko skrči. Posušite jo na zraku.

2. Redno obračajte ležišče

Ležišče je potrebno redno obračati, da mu zagotovite ustrezno zračenje in da izenačite sledi ležanja. V prvih 6 mesecih ga je potrebno obrniti vsaj enkrat mesečno, kasneje pa vsaj enkrat letno.
Pomembno! Pri obračanju nikoli ne uporabljajte stranskih držal (če jih ležišče ima). Držala so namenjena za končno določanje položaja ležišča.

3. Posesajte ležišče

Na vsake tri mesece posesajte ležišče. Pri tem uporabite nastavek za pohištvo, ter se posvetite tudi robovom ležišča, kjer se nabere največ prahu.

4. Redno odstranjujte madeže

Sodo bikarbono potresite po ležišču. Dodate ji lahko tudi vaše najljubše eterično olje. Pustite učinkovati pol ure, nato pa ležišče dobro posesajte.

5. Uporabite ustrezno letveno dno

Za ležišča iz žepkastih vzmeti/vzmetnice Dollar priporočamo letveno dno AirFlex Comfort.
Za ležišča iz lateksa priporočamo prožno nastavljivo letveno dno.